Pizzeria in Hilversum uitgebrand: ’Ik zag iemand wegrennen’ [video]

1/7
Hilversum

Er woedde in de nacht van maandag op dinsdag brand bij een pizzeria aan de Neuweg in Hilversum. Een gezin met een baby dat schuin boven de zaak woont, moest ter controle naar het ziekenhuis in verband met het inademen van rook.

De zaak brandde grotendeels uit. Het pand is overgedragen aan de politie. De politie bewaakt de zaak en doet dinsdag sporenonderzoek.

Een overbuurman vertelt ter plaatse dat hij iemand weg zag rennen. ,,Er is volgens mij een aanslag gepleegd. Ik werd wakker van glasgerinkel en zag iemand wegrennen. Hij gooide eerst spul naar binnen. Ik schreeuwde uit het raam, waardoor hij in paniek raakte en zijn jerrycan achterliet.”

Het restaurant was pas sinds december open. In de nieuwjaarsnacht werd ook al brand gesticht in de zaak, vertelt het Almeerse ondernemerspaar Ibrahim en Samira Samad. ,,Een alerte buurman hoorde de knal en heeft meteen geblust. We waren hem hartstikke dankbaar. Maandag hebben we eerst uren geboend om het interieur weer schoon en hygiënisch te krijgen en zijn we daarna nog een uur of wat open geweest. Het was zelfs nog druk. Vandalisme dachten we toen nog, gelukkig is de zaak gered. Nu zijn we alsnog alles kwijt.’’

Foto’s: Mizzle Media

Meer nieuws uit Gooi en Eemland