Bert Kraaij (65) verkoopt Baarnse groentehal

Jetty Claus
Baarn

De prijsvechtende groenteboer Bert Kraaij (65) vindt het maar wat jammer dat hij ’zijn kindje kwijtraakt’. Hij heeft zijn winkel verkocht aan groothandel Postuma uit IJsselmuiden. De hal aan de Nieuwstraat tegenover Aldi zat er jarenlang illegaal, maar werd vorig jaar gelegaliseerd.

,,Het geeft wel rust voor de toekomst, want ik heb geen opvolging. Zo’n aanbod is een trein die maar één keer voorbij komt. Ik kwam op de beurs de andere partij tegen. Hij had zijn huiswerk goed gedaan. Halsoverkop zijn we tot overeenstemming gekomen. Postuma heeft een landelijke dekking en levert groente en fruit aan 350 winkels. Met mijn winkel, die een grote omzet heeft, hoeft de groothandelaar niet te wachten op inkomsten, maar krijgt het direct geld via de pin”, aldus Kraaij. Hij zal nog regelmatig in de hal zijn, omdat hij adviseur blijft. ,,Ik wil het zo goed mogelijk achterlaten.”

Onroerend goed

Het liefst had hij de overname nog vier of vijf jaar uitgesteld, maar hij gaat naar eigen zeggen niet achter de geraniums zitten. De groentehal is slechts een kwart van zijn dagelijkse zakelijke bezigheden. De andere 75 procent is hij bezig met bemiddeling en aan- en verkoop van onroerend goed. ,,Straks hoef ik op zaterdag niet om half zes op te staan, maar kan ik uitslapen tot acht uur.”

Kraaij heeft jarenlang in de clinch gelegen met de gemeente, die hem eerst probeerde weg te krijgen, later gedoogde en vorig jaar zelfs groen licht gaf om er te blijven. ,,Eerst komt het werk en dan het geluk”, lacht Kraaij. Hij zat in de ondernemersgroep die mee wilde werken aan de ontwikkeling van het inmiddels afgeketste ’Laanplein’, het plan voor het parkeerterrein.

Zijn klanten overlaadden hem gisteren met complimenten en grapten in de hal ’we houden je in de gaten’.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.