’Bunschoter VVV is gered’

Jetty Claus
Bunschoten

Het lijkt erop dat de VVV in Bunschoten-Spakenburg gered is van de ondergang door een soepele houding van schuldeisers. Een medewerkster van het toerismebureau verduisterde gedurende vier jaar grote bedragen uit de VVV-kas.

,,Ik moet nog wel een slag om de arm houden, maar ik heb er vertrouwen in dat we de VVV in de lucht kunnen houden. We denken met de schuldeisers een betalingsregeling te kunnen treffen. Van een aantal moeten we nog harde toezeggingen krijgen”, aldus advocaat W.T. Broer van de VVV.

Het kantoor in Spakenburg meldde in december dat een faillissement onafwendbaar leek na de ontdekking van de fraude, die zeker in de tienduizenden euro’s loopt. De hoogte kan Broer nog niet noemen, omdat het onderzoek vanaf 2013 nog loopt. ,,De administratie is complex.” Het openbaar ministerie moet nog bepalen of de verdachte vervolgd wordt.

Eind januari wordt bekend hoe het ervoor staat met de VVV. Er zijn nog geen mensen ontslagen, wel zijn enkele werknemers weggegaan. Op dit moment werken er een paar parttime krachten met een langdurig dienstverband.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.