Dé Kees signeert in Hilversum

Redacteur Hilversum
hilversum

Een lange rij zaterdagmiddag in Hilversumse boekhandel Voorhoeve. Als vanouds was daar Kees van Kooten present voor de aftrap van de Boekenweek.

Toen Van Kooten nog in Hilversum woonde, kwam hij jaarlijks de Boekenweek opfleuren. Nu was het nog een hele toer om Van Kooten te boeken. Als schrijver van het Boekenweekgeschenk, De Verrekijker, is hij een veelgevraagd man.

,,Maar we waren er op tijd bij. En hij vindt het zelf fantastisch. Bij aankomst hebben we eerst verhalen uitgewisseld over hoe het vroeger ging'', vertelt een medewerker van de boekenwinkel.

Liefhebbers hadden er geen moeite mee om helemaal tot voor in de winkel in de rij te gaan staan om geruime tijd op hun beurt bij Van Kooten in het souterrain te wachten.

,,Het is zo'n integere man. Zichzelf gebleven, ondanks alles. Ik wil graag zijn handtekening'', aldus een fan. Om de vaart er nog enigszins in te houden bij de signeersessie gold wel een regel: Van Kooten zette alleen een persoonlijke boodschap in De Verrekijker, niet in ander werk van zijn hand (en dat is nogal wat).

foto studio kastermans

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.