Help! Hilversum stuurloos

Ronald Frisart

Komende dinsdag wordt voor Hilversum een riskante dag. De gemeente dreigt ’s middags bijkans stuurloos te raken.

Die middag wordt het bronzen beeld ’Sport en Spel’ officieel onthuld bij het Gemeentelijk Gymnasium. Acte de présence geven niet één of twee leden van het college van b en w, niet drie leden, niet vier, nee, maar liefst vijf!

Dat burgemeester Pieter Broertjes komt, is niet zo gek: hij is immers de opper-lintenknipper der gemeente. Dat lijkt al voldoende, maar het is ook nog wel voorstelbaar dat de wethouders van cultuur (het gaat om een beeld) en voortgezet onderwijs (het gaat om een middelbare school) hun neus laten zien. Dat zijn Wimar Jaeger (cultuur) en Eric van der Want (voortgezet onderwijs). Van der Want zal er zijn, maar Jaeger heeft blijkbaar iets anders te doen, dus komt diens vaste vervanger, Floris Voorink.

Drie man is weliswaar wat ruim, maar valt nog te verantwoorden. Maar wat doen wethouders Arjo Kalmer en Nicolien van Vroonhoven in vredesnaam bij die onthulling? En nou geen smoesjes dat Klamer oud-leerling van het gymnasium is, hè? Want dan werpen wij tegen dat hij zijn schooltijd doorbracht in het oude gebouw aan de Schuttersweg, niet in het nieuwe aan de Vaartweg. Het bovenstaande leidt tot één vraag: hebben die wethouders nou echt niks beters te doen?

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.