Hockeyers Laren van laatste plaats af

sportredactie Gooi- en Eemlander
laren

De tweede overwinning op rij heeft de hockeyers van Laren van de laatste plaats af geholpen. Door met 2-1 te winnen van Schaerweijde kwam Laren boven Tilburg te staan.

En er was meer goed nieuws voor de Laarders. Luke Doerner, die vorig weekend tegen Bloemendaal al de winnende treffer scoorde en dat kunstje nu tegen Schaerweijde herhaalde, keert na de winterpauze zeer waarschijnlijk terug. In eerste instantie was hij voor de laatste vier wedstrijden van de eerste competitiehelft uit Australie overgekomen, maar er is een akkoord bereikt waardoor hij ook in 2014 nog voor Laren kan uitkomen. ,,Het is voor negentig procent zeker'', zei de verdediger.

Doerner speelde een belangrijke rol tegen Schaerweijde. Nadat hij in de tweede minuut een strafcorner op de paal had gemikt, nam Eli Matheson (foto) de rebound voor zijn rekening: 1-0. Na de gelijkmaker van Philip Engelkens dreigde Laren te bezwijken, maar in de 44ste minuut scoorde Doerner rechtstreeks uit een corner de 2-1. Daarna verliet hij geblesseerd het veld.

Met veel werklust en een sterk keepende Laurens Goedegebuure, die een aantal Zeister corners keerde, sleepte Laren de drie punten over de meet. Het was de eerste overwinning op eigen veld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal