Hilversumse tennisteams teruggetrokken uit eredivisie

Zuid-Hollander Vincent van den Honert was de laatste jaren de kopman van ’t Melkhuisje, maar de club zet nu in op regionale spelers.
© Foto Studio Kastermans
Hilversum

De Hilversumse tennisclubs die de afgelopen jaren uitkwamen in de eredivisie, de heren van ’t Melkhuisje en de dames van Gooiland, hebben zich teruggetrokken uit de voorjaarscompetitie.

Sinds 2010 kwam ’t Melkhuisje zeven jaar lang in actie op het hoogste landelijke niveau voor heren. De ploeg handhaafde zich, maar het bestuur besloot de stekker uit dit team te trekken. ,,Het waren allemaal tennissers in van buiten de regio en dat trok de laatste jaren weinig publiek’’, merkte Melkhuisje-voorzitter Harm-Jan van Pelt. ,,We kiezen er nu voor de focus te leggen op eigen leden, spelers uit de buurt.’’ De hoogste teams zijn nu een gemengd team in de derde klasse en een herenteam in de zaterdagcompetitie.

De dames van Gooiland zijn na meer dan tien jaar in de eredivisie verdwenen uit de competitie. Er kon geen team op de been gebracht worden, vertelt aanvoerster Jolanda Elenbaas. ,,Rolinde Menzo is zwanger en Juliette Schueler kon het niet combineren met hockey. We bleven met zijn drieën over, Masha Menting, Ingrid Lubbers en ik. Het is niet gelukt versterking te vinden.’’

De drie overgebleven dames spelen nu geen competitie. ,,Misschien kunnen we volgend jaar terugkeren, als we weer een compleet team hebben. Al zal dat niet in de eredivisie zijn, dan moet je lager beginnen en waarschijnlijk een paar jaar achter elkaar champagne drinken’’, lacht Elenbaas. ,,Of we vinden een paar heren en gaan de mixcompetitie in. We zien het wel. Het is heel jammer, competitie spelen blijft leuk.’’

De voorjaarscompetitie begint in het weekeinde van 8 en 9 april.

Meer nieuws uit Sport Regionaal