Van Mastrigt aan de slag als waarnemend burgemeester Stichtse Vecht

Marc Witteman heeft de ambtsketen omgehangen bij Yvonne van Mastrigt.© Gemeente Stichtse Vecht

Van onze verslaggever
Hilversum

Yvonne van Mastrigt is woensdag gestart als waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht. Burgemeester Marc Witteman heeft haar woensdag de ambtsketen omgehangen.

Witteman draagt daarmee zijn taken officieel over omdat hij wegens een ongeneeslijke ziekte met ziekteverlof gaat. Van Mastrigt neemt zijn portefeuille volledig over. Van Mastrigt: „Ik ben onder de indruk van de prachtige kernen en hun diversiteit. Toch ga ik met gemengde gevoelens aan de slag. De ziekte van de burgemeester grijpt mij aan. Ik vind het bewonderenswaardig hoe hij zich tot en met zijn laatste werkzame uren met hart en ziel heeft ingezet voor de inwoners. Ik wens hem en zijn dierbaren veel sterkte in de komende periode.”

Afgelopen 13 juli werd Van Mastrigt op het provinciehuis te Utrecht al beëdigd door de commissaris van de Koning. Sinds die tijd heeft zij onder meer diverse gesprekken gevoerd met Witteman, die het terugtreden zwaar valt. ,,Het is goed dat ik mijn werkzaamheden zelf heb kunnen overdragen aan mijn waarnemer. Ik ben dankbaar dat ik 3,5 jaar burgemeester mocht zijn van Stichtse Vecht.’’

Van Mastrigt (53) was eerder waarnemend burgemeester in Hoorn, gedeputeerde in Groningen en burgemeester van Hoogezand-Sappemeer en van Winsum. Ze is sinds 1981 politiek actief binnen de PvdA.

Lees ook: Stichtse Vecht penning voor Witteman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.