Duizenden naar Salon Residence in Singer Laren

1 / 2
Annemarie de Jong
Laren

,,Dit kingsizebed past niet in ons slaapkamertje, schat’’, zegt een bezoekster van Salon Residence tegen haar man. Dat maakt ook niet uit. Het is gewoon leuk je te vergapen aan glamorous interieurs en mooi aangekleed publiek. Jong, oud en jawel, hier en daar een spuitje botox.

Drommen mensen lopen door de museumzalen, die door twintig topontwerpers zijn omgetoverd tot een droomhuis. Veel fluweel, marmer, goud, koper, palmprints, behang en blauw. ,,Blauw is het nieuwe zwart’’, zegt styliste Paskalle Kruyssen, werkzaam bij Jan en Monique des Bouvrie. ,,Ik zie dat Jan des Bouvrie ook op kleur overgaat’’, grijnst bezoeker Henk Bedeke uit Hilversum. ,,Dankzij hem heb ik alle muren wit.’’

Ook Eddy Haaxman uit Laren kijkt geboeid naar alle interieurs. ,,Nee niet om zelf inspiratie op te doen. Ik heb net alles nieuw. Het is een leuk evenement. Goede sfeer. Ik heb het nog nooit zo vol gezien bij Singer.’’ En dat leidt tot files in het dorp. Zelfs het extra parkeerweiland stroomt vol.

Spuugzat

,,Geweldig publiek hier in Laren. Alleen maar nette mensen. Echt Tefaf-niveau. Iedereen heeft er zin. Spuugzat zijn we die crisis’’, jubelt Jan-Willem Loor van galerie Oostloor van de Prinsengracht in Amsterdam.

Met charmante lach en babbel verleidt hij bezoekers tot een kijkje bij zijn kunstobjecten. Zoals een gepolijste wortel van een olijfboom gedecoreerd met scarabeeën van bladgoud. Kost vijftienduizend euro, maar staat o zo leuk op dat antieke tafeltje.

,,Het zijn wel interieurs voor rijken met grote huizen’’, vindt Anneke Bijlsma uit Baarn. ,,Je komt echt in een andere wereld’’. Het inspireert haar wel. ,,Ik zit al 25 jaar op een geruite bank, maar ik ga nu op zoek naar een blauwe.’’

Catwalk

Smaken verschillen, blijkt tijdens de nazit - met glas wijn - in de zonnige tuin. De een ’zou alles zo mee naar huis willen nemen’. De ander zegt ’doe mij maar strak en modern’. Voor drijvende kracht achter het interieurfestijn Miluska van ’t Lam ’komt een droom uit’. ,,Het is zo’n hoog niveau. Dit is de catwalk voor de interieurdesingers. Ik zeg: volgend jaar weer.’’

Salon Residence in Singer Laren duurt nog tot zondag 18.00 uur. Zaterdag om 11.00 uur vertelt kunstenaar Pépé Grégoire over zijn werk, werkwijze en inspiratiebronnen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.