Brutale inbrekers Hilversum leggen lat hoog

Henk Runhaar
Hilversum

Een videoproductiebedrijf met up-to-date Apple’s aan de Hilversumse Neuweg, het lijkt twee brutale inbrekers wel wat. Maar wat ze ook hadden kunnen weten: juist op zo’n adres kom je haarscherp in beeld.

In het holst van de nacht vorig weekend verschijnt het duo voor het grote etalageraam. Uit een Hoogvliet-shopper, die ze uiteindelijk achterlaten, haalt de een een steen. Die gaat dwars door de ruit, de ander grijpt een hamer uit de tas en slaat de scherven weg. Eenmaal binnen gaat het rechtstreeks richting de grote iMacs. Terwijl het alarm oorverdovend gilt, ontdekken ze dat de computers verankerd zijn. Als dan ook nog het mistkanon aanslaat, is het over en uit. Ze vluchten op hun scooter, zonder buit.

,,We proberen elke week viral te gaan met een video. Dat lukt met dit filmpje ook, maar dit is natuurlijk niet waar we op zitten te wachten’’, zegt gedupeerde eigenaar Hans van der Klok van het gelijknamige bedrijf. Hij zit nu vijf jaar aan de Neuweg, nadat zijn bedrijf zijn zolder elders in Hilversum ontgroeide. ,,Nog nooit zoiets meegemaakt.’’

De ondernemer wachtte even het politieonderzoek af voor hij de video publiceerde. ,,Als de beschadigde apparatuur moet worden vervangen, kost dat vijfduizend euro. De flatscreen achter het raam is kapot, een tafeltje sneuvelde, het scherm van de iMac waar ze aan trokken is beschadigd en ook de speaker ernaast.’’ En dan heeft hij het nog niet gehad over de schade aan de vloer, door de steen.

De daders droegen handschoenen en hadden hun gezichten bedekt met sjaals of zakdoeken. ,,Hun kleding lijkt wit, maar was waarschijnlijk donker. Dat komt door het infrarood-effect.’’ Het duo is nog niet opgespoord.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.