Vogels bezweert crisis

sportredactie Gooi- en Eemlander
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG

IJsselmeervogels heeft zich herpakt in de strijd om de titel. Na een reeks nederlagen en onnodig puntenverlies werd zaterdagmiddag op de Westmaat eindelijk weer eens gewonnen. Rijnsburgse Boys, slachtoffer van de Spakenburgse dadendrang, werd met overtuiging op een 4-1 nederlaag getrakteerd.

Aan Vogels-zijde debuteerde Pascal Bosschaart in de basis. De oud-speler van Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag leverde een uitstekende prestatie af en was een baken van rust achterin. Tot zijn tevredenheid zag hij IJsselmeervogels vlak voor de rust via Thomas Verheijdt op een verdiende voorsprong komen. Kort na de pauze was het duel eigenlijk al beslist, nadat Selmo Kurbegovic de marge verdubbelde.

De gasten uit de Bollenstreek stelden daar weinig tegenover. Door de afwezigheid van Raily Ignacio misten de Uien voorin duidelijk stootkracht. Een tweede treffer van Verheijdt was de definitieve mokerslag, al bracht Jeffrey Winter, oud-speler van de Vogels en zijn rentree vierend na 1,5 jaar gestopt te zijn, nog wat hoop in de Rijnsburger harten met een rake kopbal: 3-1. Direct daarop volgde echter een sprekend antwoord van de Rooien, die de stand naar 4-1 tilden door een eigen doelpunt van Jeroen Hessing.

Meer nieuws uit Sport Regionaal