HCAW vervult sportieve plicht tegen UVV

Alex van Vogelpoel
Bussum

HCAW is het drieluik in de degradatiegroep met UVV begonnen met een 6-2-zege. De Bussumers waren al zeker van lijfsbehoud en speelden donderdagavond zonder druk. Dat was te merken, maar uiteindelijk werd aan de sportieve plicht wel voldaan.

Het duurde lang voor de slagploeg van HCAW loskwam. In de zevende inning werd een 1-2-achterstand omgebogen in 6-2. UVV probeerde de voorsprong nog vast te houden door Amerikaan Matt Erickson op de heuvel te zetten. Hij werd echter hard geraakt met drie honkslagen. In totaal leverde de tweede helft van de zevende inning liefst vijf honkslagen op voor eveneens vijf runs.

Waar voor HCAW niets op het spel stond, was dat voor UVV wel het geval. De Utrechtse ploeg zag de marge op hekkensluiter DSS, dat van Twins won, slinken tot twee punten. Dit weekend staan beide confrontaties nog twee keer op de rol. Volgende week sluit HCAW af tegen Twins, waar UVV en DSS onderling uit gaan maken wie aan moet treden tegen de kampioen van de overgangsklasse voor lijfsbehoud.

Meer nieuws uit Sport Regionaal