Familie Oskar: ’Verdrietig, maar ook opgelucht’

De zoekactie zaterdagmiddag op het water in Weesp. In het voorste bootje Cor Hekkenberg en zijn vrouw Els.

De zoekactie zaterdagmiddag op het water in Weesp. In het voorste bootje Cor Hekkenberg en zijn vrouw Els.© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden

Tamar de Vries
Weesp

Al vrij snel na de vondst van het lichaam zaterdagmiddag in het water van Aquamarin in Weesp werd duidelijk dat het inderdaad de vermiste Oskar van Alphen is.

In het water lag langs de Amstellandlaan lag ook een blindenstok. Dat vertelt Cor Hekkenberg van Reddingshonden SOS, die de afgelopen weken zoekacties heeft gecoördineerd.

Opmerkelijk is dat het niet Hekkenbergs honden waren die het stoffelijk overschot aantroffen. ,,We waren daar eerder al wel geweest, omdat de honden in die hoek lieten merken dat er iets was”, zegt hij. ,,Ze gingen niet uit hun plaat, maar er was iets. Maar we waren een eindje teruggevaren (naar het Verlengd Buitenveer, red.) omdat we daar met de onderwatercamera wilden zoeken. Ondertussen had een voorbijganger de politie gewaarschuwd omdat er precies in het hoekje bij het ponton aan de Amstellandlaan iets lag. Het leek op een zwarte voetbal.”

Het lichaam van de Weesper is vermoedelijk door de stroming van het water en door de wind in de hoek langs de Amstellandlaan gedreven.

Vorige maand is meerdere malen naar Van Alphen gezocht. Steeds ook aan de Herengracht waar de honden eerder een spoor oppikten bij een bankje aan het water. ,,We zijn daar zaterdag begonnen met zoeken omdat mensen daar in de bewuste nacht hulpgeroep hadden gehoord, zo werd verleden week duidelijk.”

De familie van de 46-jarige Van Alphen laat op Facebook weten verdrietig maar enorm opgelucht te zijn dat Oskar eindelijk is gevonden. Zij bedanken iedereen voor het medeleven en vooral de mensen die hebben meegeholpen met zoeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.