Laren heeft ’veel beter team dan vorig seizoen’

Stijn Keuris
Laren

Vorig jaar liet Laren-coach Rick veel jong talent debuteren bij de overgangsklasser. Drie A1-spelers van vorig jaar zijn doorgeschoven, maar de coach is van plan nog meer jonge hockeyers speeltijd in het eerste te geven

„We hebben ook nu weer een supertalentvolle A1 en deze zomer zijn er nieuwe jongens opgestaan. Die willen we ook belonen, we blijven doorselecteren. Ik ben altijd op zoek naar het sterkste Laren en kijk dan niet naar leeftijd.”

Laren heeft naast de inbreng uit de jeugd vijf nieuwe spelers van buitenaf die naar verwachting regelmatig zullen spelen. Bart Kronenburg komt over van Pinoké, net als Allard van Heemstra, die ook een Huizen-verleden heeft. Tim Bakker verruilde het uit de hoofdklasse gedegradeerde Qui Vive voor Laren, maar speelde vorig jaar niet door een sabbatical.

Ook dit jaar kan Laren rekenen op Eddie Ockenden, al zal hij door interlandverplichtingen wat minder beschikbaar zijn. Laren verwacht daarnaast twee andere Australiërs vast te leggen via een uitwisselingsprogramma met de club van Ockenden in Tasmanië. Daar spelen nu de Laarders Casper van Loon en Matthijs Pleijsier en die nemen straks Gobind Gill en James Bourke mee naar Laren. Geen internationals, wel goede hockeyers, die niet worden betaald en alleen kost en inwoning krijgen, benadrukt bestuurslid Martijn de Jager.

Vertrokken zijn vier man. Siem Schoenaker is naar hoofdklasser HGC. Luca van der Linden, vorig jaar hersteld van een zware blessure, doet juist een stapje terug en speelt dit jaar in de eerste klasse bij Naarden. Ook Wouter Leurink maakt die stap, terwijl tweede keeper Joppe Boerstra naar Rood-Wit ging.

Volgens Rick is zijn ploeg er klaar voor. „Fysiek is het in orde en de nieuwe jongens zijn goed geïntegreerd. We werken hard en ik vind het team mentaal stabiel. Aan alles zie ik dat ik met de spelers in het tweede jaar zit. Je krijgt op een training altijd met tegenslagen te maken. Of je moet harder werken dan verwacht, of dingen lukken niet. Mensen kunnen dan weerstand bieden, of zich open stellen en samen aan een oplossing werken. Onze ploeg doet dat laatste. De meest ambitieuze speler van de groep kan nog steeds klikken met de minst ambitieuze, omdat het niet erg ver uit elkaar ligt.”

Een en al positiviteit volgens de coach, maar hij vindt wel dat zijn team de goede voortekenen moet verbinden met resultaat. „Het zou dramatisch slecht zijn als we de promotieklasse niet halen. We hebben een beter team dan vorig jaar.”

Augustus 2021: de achternaam van de hockeycoach is op verzoek verwijderd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal