Gedoe over waarnemerschap Stichtse Vecht

loenen

De Utrechtse Commissaris van de Koningin ziet geen reden om nog voor de gemeenteraadsverkiezingen een waarnemend burgemeester voor de nieuw te vormen gemeente Stichtse Vecht (Loenen, Maarssen en Breukelen) te benoemen.

Via zijn kabinetschef laat Roel Robbertsen weten dat het noemen van een naam nu prematuur zou zijn. Na de verkiezingen spreekt Robbertsen met de beoogd fractievoorzitters van de nieuwe raad. Het streven is om nog voor 1 januari 2011 een waarnemer te benoemen, 'want er moet natuurlijk een burgemeester zijn in de nieuwe gemeente'.

De verklaring van het provinciehuis komt na het gedoe over de Maarssense burgemeester Mirjam van 't Veld (CDA). Zij liet dinsdag weten geen kandidaat meer te zijn voor het waarnemerschap. Zij reageerde daarmee op een brief van drie lijsttrekkers van VVD, PvdA en Maarssen Natuurlijk die Robbertsen hadden laten weten dat de huidige waarnemer in Breukelen de meest geschikte kandidaat is. ,,Hij (PvdA'er Ger Mik, red.) beschikt over veel bestuurlijke ervaring, kent Maarssen en Breukelen als waarnemer, is gezaghebbend en ligt bij onze partijen goed'', zo staat te lezen in een brief van 10 november 2010. Die brief zag Van 't Veld als een teken van een negatieve bestuurscultuur die zij sinds september 2008 juist heeft trachten om te buigen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.