Lang dak van plu's in hartje Baarn

Jetty Claus
Baarn

Nóg een initiatief om Baarn wat meer elan te geven. Aanhakend op de Playfountain, moeten honderden kleurige paraplu’s vanaf zaterdag wekenlang boven het winkelgebied hangen, om het centrum meer uitstraling te geven. Het idee komt van Edwin Kouwenberg en Rogier Engels, die samen een evenementenbedrijfje zijn gestart. Voor het plan hebben ze zowel van de gemeente Baarn als de winkeliersvereniging geld gekregen.

Vanaf maandagmiddag worden de vele honderden pluu’s opgehangen. Boven de Laanstraat, Brinkstraat, de Brink en de Nieuwstraat.

,,In segmenten, van maximaal twaalf meter lang, en twee meter van de muur af. Zodat de mensen die boven de winkels wonen wel gewoon beneden kunnen blijven zien’’, legt Edwin Kouwenberg uit. Voor het ophangen wordt onder mee gebruik gemaakt van de staalkabels voor de kerstverlichting. Er komt nog 1600 meter staal bij dan.

Fontein

Het idee ontstond eerder deze zomer, legt hij uit. ,,In Portugal zag ik dat ze boven een wandelboulevard ook zoiets hadden. Heel feestelijk, het zou mooi aansluiten bij de fontein. Allemaal om wat meer bezoek naar Baarn te krijgen. Daarom haken de winkeliers ook aan, het lijkt hen een mooi plan.’’

De twee zijn sinds begin juli aan het uitwerken en overleggen. Geen echt al te ruime voorbereiding, maar des te meer reden om nu alles op alles te zetten zodat het ook qua vergunning goed geregeld is.

De twee ondernemers (Kouwenberg was eerder met licht bij evenementen betrokken, red.) hopen dat met wat publiciteit er veel mensen de komende weken naar de winkelstraten van Baarn komen.

,,Het sluit ook mooi aan bij de fontein, al is die helaas maar tot de eerste week van september. Maar we vinden het van belang dat we ons samen gaan inzetten voor het centrum. Ook vanuit het gemeentehuis hebben we alle medewerking gehad hoor. We hebben nog geen negatief geluid gehoord hierover.’’

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.