Meepraten over toekomst spoorzone op 8 maart

het logo van de Hilversumse Architectuur Prijs

Van onze verslaggever
Hilversum

In Delft is het spoor in een bak verdwenen, in Heerlen wordt een nieuwe wijk over het spoor heen gebouwd. Is dat in Bussum en Hilversum ook haalbaar?

Op 8 maart vindt om 19.30 uur in de Burgerzaal van het Raadhuis van Hilversum een debat plaats over dit onderwerp: ’Tussen Bereikbaarheid en Barrière’. Op de website van deze krant is een enquête in te vullen, waarvan de resultaten op die avond worden besproken. Klik hier om naar de enquete te gaan.

Het is nu tijd voor een definitieve oplossing. De spoorbomen in Hilversum en in Bussum zijn nu al tussen de 50 en 90 procent van de tijd dicht. En in de toekomst wordt dat alleen maar erger als er elke tien minuten een trein rijdt. De gemeente ontwikkelt een visie over de Spoorzone. En er zijn veel particulieren die plannen maken voor het gebied. Na de verkiezingen gaat de nieuwe gemeenteraad met de Spoorzone aan de slag. Op 8 maart gaat het dus zeker over de verdiepte ligging van het spoor, overbouwen van de spoorzone en wat het kost en wat het oplevert.

De debatavond op 8 maart is gratis en begint om 19.30 uur. Aanmelden op: www.hilversumsearchitectuurprijs.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.