’Baarn wil Escher-dorp zijn’

Escher rond 1960.© bron hDC Media

Hans van Keken
Baarn

De wereldberoemde Baarnse graficus en kunstenaar Maurits Escher moet het dorp waar hij woonde en leefde op de kaart zetten.

Dat is de ambitie van de ’ideeënbrouwerij Escher in Baarn’ donderdagavond 14 december in Theater De Speeldoos. Inwoners, ondernemers, scholieren en culturele organisaties zijn daarvoor uitgenodigd, om met elkaar te brainstormen en te bedenken hoe Escher in Baarn veel meer zichtbaar kan worden. Op die manier kan, aldus de gemeente Baarn, het culturele erfgoed levend gehouden worden, het centrum versterkt en kan Baarn beter op de kaart gezet.

De hoop is dat de avond leidt tot een of meer bruikbare suggesties, tot concrete en uitgewerkte plannen. Iedereen die het leuk vindt mee te praten over het onderwerp is van harte welkom. Deelname is gratis. Het plan is afkomstig van de stichting Culturele Evenementen, Theater De Speeldoos, Coöperatie Centrum Baarn en de gemeente zelf. Die laatste helpt bij het bijeen brengen van organisaties en mensen en het maken van de plannen. Budget is er nog niet voor welk plan dan ook, dus plannen moeten ook een financiële basis hebben.

De in 1898 geboren Escher leefde vanaf 1941 tientallen jaren - tot 1968 met zijn vrouw - in Baarn, aan de Van Heemstralaan 28. In 1970 verhuisde hij naar het Rosa Spierhuis in Laren, twee jaar later overleed hij. Hij ligt in Baarn begraven, en op het gemeentehuis en bij het Baarnsch Lyceum is door hem geïnspireerd werk te zien. Ook is erop de Escher-rotonde een kunstwerk.

In het dorp is de M.C. Escher Foundation gevestigd. De plannen die bedacht worden zullen met deze stichting afgestemd worden. Wie mee wil brainstormen wordt wel gevraagd zich vooraf ook even op te geven. Dat kan tot 11 december via j.thijs@baarn.nl. Koffie en thee zijn aanwezig.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.