Winnende quinoa van Anniek en Fleur

Aniek en Fleur met hun bokaal.

Alexander Poort
Bussum

Anniek Schuurman en haar buddy Fleur Deiters uit Bussum hebben de nationale Kids Kook Battle gewonnen. Hun quinoa met zoete tomatensaus viel het beste in de smaak bij de jury.

De finale van de Kids Kook Battle was woensdag in De Hallen in Rotterdam. Daar moesten Anniek en Fleur het opnemen tegen acht andere koppels uit heel Nederland. De jongens en meisjes uit groep 7 en 8 kregen een uur de tijd om de jury van Allerhande culi’s te imponeren. Uiteindelijk koos de jury unaniem voor de quinoa van de 12-jarige Anniek. De meiden waren dolblij met hun overwinning, al hadden ze het niet zien aankomen. Het is zeker niet de laatste keer dat ze met z’n tweeën in de keuken hebben gestaan. ,,Het leukste aan koken vinden we het samen doen. En het mixen van ingrediënten, dan krijg je vaak ineens een andere smaak.’’

De Kids Kook Battle was een van de vele activiteiten van de Dutch Agri Food Week. ’Kinderen die al op jonge leeftijd zelf koken, gaan later bewuster met voeding om’, is de gedachte achter de wedstrijd. De ingezonden recepten moesten voor minimaal de helft uit groenten bestaan en daarnaast elementen uit de schijf van vijf bevatten, zoals volkoren pasta, vis, ei of peulvruchten. Anniek en Fleur kregen voor hun overwinning de Kids Kook Battle bokaal. Ook staat hun recept begin volgend jaar in de Allerhande, het kooktijdschrift van Albert Heijn.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.