Hilversum reikt omroepen helpende hand

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Hilversum gaat de door bezuinigingen inkrimpende publieke omroepen actief helpen bij het vinden van passende oplossingen voor huisvesting in de mediastad. De gemeente wil op die manier leegstand voorkomen.

De publiek omroep (NPO) laat momenteel door externe deskundigen onderzoek doen naar de huisvestigingskosten. Daarbij is ook mediapark-eigenaar TCN betrokken. En nu ook de gemeente Hilversum, meldt burgemeester Broertjes desgevraagd. ,,Wij bieden onze knowhow op dit gebied aan. We willen koste wat kost voorkomen dat huisvesting het sluitstuk wordt van de hele bezuinigingsoperatie.’’

Tot voor kort maakte de burgemeester zich grote zorgen over dreigende leegstand van het AKN-complex. Na de fusie van de Avro met de Tros zou de combinatie KRO/NCRV op zoek gaan naar een bescheidener pand dan de kolos aan de ’s-Gravelandseweg. Maar AKN komt niet zomaar leeg, weet Broertjes inmiddels. ,,Er zijn positieve ontwikkelingen.’’ Anders ligt dat bij het straks veel te grote pand van de Wereldomroep.

Broertjes stelt dat de omroepen wel in Hilversum moeten blijven. ,,Het gaat om eigen gebouwen. En denk ook aan de techniek die hier in de grond zit. We willen ze maximaal faciliteren. Bel ons en we regelen het voor je, is de boodschap.’’

Tegelijkertijd werft Broertjes actief nieuwe ’bewoners’ voor de mediastad. Deze maand staan gesprekken op de agenda met SBS6, volgens Broertjes geflopt in Amsterdam, en succesvol tv-producent Reinout Oerlemans. Onlangs werd bekend dat Talpa (John de Mol) terugkeert naar Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.