Kassa bij grote controle op A1 in 't Gooi

Henk Runhaar
NaardenMuiden

Een grote verkeerscontrole op de A1 tussen Naarden en Muiden betekende woensdag kassa voor de politie en de belastingdienst. Er werd voor 26.000 euro aan belasting geïnd. Ook werden automobilisten met nog openstaande boetes voor het blok gezet.

De politie werkte bij de controle die tussen acht uur 's morgens en half vier 's middag werd gehouden samen met andere opsporingsinstanties, onder meer de douane en de belastingdienst. Door middel van automatische nummerplaatherkenning werden 1500 passerende voertuigen gescand.

In 165 gevallen leidde dat tot informatie over achterstallige belasting of nog openstaande boetes. Op negentien auto's is direct beslag gelegd. Eén voorbijganger kon meteen de bak in, hij had nog een gevangenisstraf van veertien dagen tegoed.

Behalve het vangen van dit soort 'boeven', letten agenten op verkeersovertredingen. Gevallen van niet goed functionerende remmen, verlopen APK (2x) gladde banden (18x) en een geval van overbelading (137 %) werden ontdekt en bestraft. Verder werden nog veertien bekeuringen geschreven voor andere overtredingen.

Bij de controle op de overschrijding van de maximum snelheid werd van een bestuurder het rijbewijs ingevorderd omdat hij 57 kilometer per uur te hard reed. Vier bestuurders kregen een boete omdat ze de maximum toegestane snelheid met 35 kilometer per uur overschreden. Twee bestuurders kregen een boete voor 'bumperkleven'.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.