Tafeltennissers Hilversum mikken op play-offs

Merijn de Bruin keert na een uitstapje van een jaar bij FVT terug naar Hilversum.
© Foto Studio Kastermans
Hilversum

Als zaterdag het nieuwe tafeltennisseizoen van start gaat, zijn er bij de Gooise teams in de landelijke competitie veel andere mensen achter de tafels te zien. Hilversum hoopt met beide eredivisieteams een gooi te doen naar een plek bij de eerste vier.

Spannend wordt het zeker voor de heren van TTV Hilversum. „Er is veel veranderd in ons team. Ik denk dat wij ons in de breedte versterkt hebben”, vertelt coach Bert Olofsen. Het vertrek van Nathan van der Lee is een aderlating voor het team. Van der Lee won veel van zijn partijen in de eredivisie, maar Olofsen gelooft dat de club in de Hongaar Peter Sebestyén op zijn minst een gelijkwaardige speler heeft gevonden. Gamal de Groot, die een geweldige laatste fase had in de vorige competitie, gaat het dit seizoen iets rustiger aan doen in een lager team. Na een seizoen bij FVT te hebben gespeeld, maakt Merijn de Bruin zijn terugkeer naar Hilversum. Jelle Goossens completeert het team. Goossens heeft vorig seizoen veel wedstrijden nipt verloren, maar in de play-offs om handhaving op het hoogste niveau toonde hij aan dat hij het niveau aan kan.

Met dit nieuwe team zegt Olofsen alle vertrouwen te hebben in komend seizoen: „Ons doel is om een plaats bij de eerste vijf teams te halen. Een vierde plaats zou fantastisch zijn, want in de play-offs is alles mogelijk met onze spelers.” Het is eigenlijk vooraf al duidelijk dat drie teams, waaronder regerend landskampioen Taverzo uit Zoetermeer, er bovenuit steken. Voor de vierde plek in de play-offs zal hard gestreden moeten worden. In deze strijd lijkt Hilversum niet veel onder te doen voor de andere kanshebbers, Salamanders en Scylla.

Dames

Ook in het damesteam van Hilversum zijn veranderingen. De ploeg heeft afscheid genomen van de getalenteerde Alice Vos, die heeft besloten tafeltennis op een lager pitje te zetten en haar team alleen nog als supporter te steunen. Marianna Rolikova, Heleen Hop en Lisette van Es gaan dit jaar alle drie een dubbele competitie spelen. Naast de dameseredivisie, maken ze hun debuut in de landelijke herencompetitie (derde divisie). Daarom heeft coach Lex Bruijn de keuze gemaakt om het team aan te vullen met twee nieuwe speelsters, Sharon Janssen en Kim Hergelink. Als vijftienjarige is Janssen de jongste speelster van het team, maar zeker niet de zwakste. Ze maakt deel uit van de nationale jeugdselectie en woont en traint dagelijks op het nationale sportcentrum Papendal. Hergelink is ook nog junior en maakt haar debuut in de eredivisie.

Coach Bruijn verwacht een mooi seizoen met als ultiem doel een plek bij de laatste vier, maar hij realiseert zich ook dat dit mogelijk te hoog gegrepen is. Het team speelt de seizoensopening tegen het altijd lastige Scylla.

Bijmaat

In de tweede divisie ziet het team van Bijmaat er heel anders uit dan vorig jaar. John van Spengen en Michel Laroo hebben Bijmaat verlaten. Het team bestaat nu uit een samenvoeging van het eerste en het tweede team met Arjen Hoogeveen, Sander de Riemer, Joris Gieskens, Vincent Lucardie en Quinten van Dissel. Omdat de sterke veteraan Arjen Hoogeveen langdurig geblesseerd is en naar alle waarschijnlijkheid het hele seizoen uitgeschakeld zal zijn, moet gevreesd worden voor degradatie.

Ook voor Huizen geldt dat het hard zal moeten werken voor handhaving in de derde divisie. Nico Sentini heeft de plek ingenomen van de aanzienlijk sterkere Elwin Huiden. Veel zal afhangen van routinier Gijs Molenaar. Als hij zoals gebruikelijk een hoog winstpercentage voor zijn team scoort en veel meespeelt, is behoud van een plaats in de derde divisie lastig, maar niet onmogelijk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal