KNRM Blaricum en Huizen samen verder

Marjolein Vos
Huizen, Blaricum

De KNRM Reddingstations Blaricum en Huizen gaan samen verder. Reden voor de fusie is onder meer de korte afstand ten opzichte van elkaar.

Dit melden de organisaties, die vanaf januari 2017 zullen worden aangestuurd vanuit een commissie onder leiding van Ellen de Ranitz (vicevoorzitter van Station Blaricum).

Het is de bedoeling dat de bemanning van de uitrukpunten Blaricum en Huizen hun samenwerking in de toekomst nog meer gaan verstevigen. Dat is nodig, want met jaarlijks 250 incidenten, behoren deze reddingstations op de Zuidelijke Randmeren tot de drukste van het land. De KNRM verwacht grote voordelen van de fusie. Met name op het gebied van opleiding, oefenen, onderhoud van het materieel, een eenduidige werkwijze en uitstraling.

Nu zijn nog de burgemeesters van Huizen en Blaricum voorzitter van de KNRM Reddingsstations in hun gemeente. Zodra zij zijn teruggetreden neemt De Ranitz het voorzitterschap op zich: ,,Op het water was de samenwerking tussen beide reddingsstations al zeer goed, nu dit ook op bestuurlijk niveau verder vorm krijgt zal de organisatie slagvaardiger kunnen functioneren.’’

De twee aparte locaties van de uitrukpunten blijven bestaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.