Verdachten bij Vreeland aangehouden na wilde achtervolging

Uitschrijven bekeuring door politie. Foto ANP© Foto ANP

Jan Balk
Vreeland

De politie heeft zondagmiddag bij een snelheidscontrole na een intensieve achtervolging twee verdachten aangehouden. De mannen van 44 en 18 jaar oud zijn overgebracht naar het politiebureau.

De politie was rond 12.00 uur bezig met het uitvoeren van een snelheidscontrole op de Bergseweg. Tijdens de controle zagen ze uit het niets een auto met hoge snelheid voorbij rijden. Agenten zette een achtervolging in en gaven de bestuurder ter hoogte van een benzinestation in Vreeland een volgteken. Even leek het alsof de bestuurder hieraan gehoor gaf, maar vervolgens reed hij op het kruispunt weer terug in de richting van Nederhorst den Berg.

Achtervolging

Uiteindelijk stopte de 21-jarige bestuurder ter hoogte van de brug bij Vreeland, waar zijn rijbewijs werd ingenomen. Nadat hij staande was gehouden, wist de verdachte opnieuw te ontkomen. De politie zette wederom een achtervolging in, maar gezien de zeer hoge snelheid van de verdachte, werd hij niet meer aangetroffen.

Even later kwamen diverse 112-meldingen binnen waaruit bleek dat de bestuurder van hetzelfde voertuig medeweggebruikers in de omgeving van Vreeland met een vuurwapen zou hebben bedreigd. De agenten gingen er direct op af en troffen het voertuig aan op de Spoorlaan. Achter het stuur zat nu een andere persoon, een 44-jarige man uit Loenen aan de Vecht.

Verkeersovertredingen

De agenten wilden hem aanhouden toen er uit het niets weer een andere man aan kwam. Deze man opende de auto met een reservesleutel en stapte in. De 18-jarige man ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten weer een achtervolging in. De bestuurder beging forse verkeersovertredingen, maar kon uiteindelijk worden aangehouden.

De twee aangehouden mannen werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Van de derde verdachte is de identiteit bekend en de politie doet onderzoek naar hem. Het voertuig is in beslag genomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.