Natte voeten bij Albert Heijn in Hilversum

Dweilen in de AH aan de Langestraat.© foto susanne van velzen

1 / 4
Susanne van Velzen
Hilversum

Toen hij de bui rond zes uur ’s ochtends boven Hilversum los hoorde barsten, wist hij meteen hoe laat het was. Dat wordt dweilen als hij op zijn werk komt. In het Albert Heijn-filiaal aan de Langestraat in Hilversum is het vaker bingo als het hard regent.

De medewerker veegt het water met grote halen het kantoor uit. ,,Stond helemaal blank vanochtend”, zucht hij. ,,Het is steeds raak met deze extreme buien. Nu was het wel heel erg. De hele versafdeling stond onder water en een stuk van het plafond is vernield. Het kwam blijkbaar ook vanaf de bovenkant. De laag op de vloer komt via de leidingen omhoog de winkel in.”

Vroege klanten manoeuvreren donderdagochtend hun winkelwagentjes behendig om de plassen heen. Onder de groente- en fruitstellingen ligt nog een behoorlijk plas. Groenteman Rob vult ondertussen de komkommers aan. ,,Gelukkig is er geen water op de producten gekomen. Op de vloer stond een behoorlijke laag. Als je op slippers zou zijn hield je misschien net droge voeten.” Het was bar en boos ondervond hij op weg naar zijn werk. ,,Ik reed over de Neuweg op de fiets en daar dansten de putdeksels op de weg. Niet normaal wat daar naar beneden stroomde.”

Met man en macht maakt het Albert Heijn-personeel de boel droog. Een grote waterzuigmachine draait op volle toeren. In het gangpad bij de luiers liggen nog grote plassen. Een klant trotseert de wateroverlast op haar klompen. Ze stapt in een plas om bij de vis te kunnen. Ze moet toch eten vanavond.

De gelatenheid bij de klanten zorgt ervoor dat ook het personeel blijft lachen. ,,Hé Rob, wat heb jij nu weer gedaan?”, vraagt een collega. ,,Ja sorry, ik moest nodig.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.