Noord Hollands Toneel zit vol ambitie

Hilversum

Na het sluiten van het Plankenierstheater in Huizen is door theatermaker Peter van Bokhorst en de vaste kern van toneelgezelschap De Plankeniers vol ambitie gekozen voor een nieuwe start en een nieuwe naam: Noord Hollands Toneel.

Het gezelschap bestaat uit professionals en de beste amateurs.

Van Bokhorst is artistiek leider en regisseur maar zal zeker ook zelf in stukken spelen, terwijl hij vanaf februari ook samen met Victor Löw en Vera Mann in de thriller Nieuw Geld speelt, een nieuw stuk van Charles den Tex, geregisseerd door Peter de Baan, bekend van ’De Vloer Op’. Het stuk wordt geproduceerd door Bos Theaterproducties en gaat over bedrijfsovernames en de mensen daarachter.

De eerste voorstelling van NH Toneel is ’U bent mijn moeder’ van Joop Admiraal, waarmee ook op locatie kan worden gespeeld. Voor het volgende stuk ’En toen waren er nog maar…’ (de titel ’Tien kleine negertjes’ is vervangen) gaat het gezelschap naar de de Majellakapel in Bussum, waar het stuk vanaf november negen keer wordt gespeeld.

Het volgende stuk dat op stapel staat is een hedendaagse Romeo en Julia, die wordt gespeeld in de Krachtcentrale van Huizen. Daarvoor kunnen jonge mensen nog auditie doen.

Het toneelgezelschap zoekt ook nog mensen die zich willen bezighouden met het werk achter de schermen, zoals het maken van kleding en decor en met techniek.

Meer info via www.nhtoneel.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.