Bruid zegt ’ja’ na aanzoek ’prins’ te paard op Huizer Zomerkade

Saskia Biesboer zegt ’ja’ als Jos van Rossum haar vanaf het paard Equality op de Huizer Zomerkade ten huwelijk vraagt.

Saskia Biesboer zegt ’ja’ als Jos van Rossum haar vanaf het paard Equality op de Huizer Zomerkade ten huwelijk vraagt.© Caspar Huurdeman

Marjolein Vos
Huizen

Wat op nieuwjaarsdag begint als ’een dolletje’ is afgelopen vrijdag uitgelopen op een serieus huwelijksaanzoek van Jos van Rossum (48) aan zijn vriendin Saskia Biesboer (52): een aanzoek te paard aan de Zomerkade in Huizen.

Dat het gelukkige stel - de twee zijn al 17 jaar samen - ooit zou trouwen lijkt jarenlang onbespreekbaar. ,,Nee, Saskia heeft meerdere keren duidelijk laten weten dat ze dat nooit meer wilde.

Ze is een keer eerder getrouwd. Maar met sinterklaas gaf ze me twee chocoladeletters. Eén J en één A. Die J snapte ik nog wel. De J van Jos natuurlijk. Maar die A? Ik zei: ’Heet je tegenwoordig Askia’?’’

Paard

Op nieuwjaarsdag komt het onderwerp weer ter sprake. De twee zijn dan in hun favoriete eetcafé The Beach aan de Zomerkade in gezelschap van een groep vrienden en collega’s van B.O.N.O. Bouw uit Zeewolde, waar Jos financieel directeur is.

,,Ik vroeg haar of ze met me wilde trouwen. Ze antwoordde: ’Alleen als je me dat als prins op het witte paard komt vragen’’’, vertelt Jos lachend.

Smoes

De vrienden, die allemaal getuige zijn van dit antwoord laten er geen gras over groeien en regelen diezelfde week nog dat zo gewenste paard: Equality van Beau de Vries.

Ze lokken Jos en Saskia onafhankelijk van elkaar en met verschillende smoesjes naar de Zomerkade. ,,Daar stond dus dat paard. Ik zag natuurlijk direct die teksten: ’Ik ben dan wel geen schimmel maar wel een echt paard. Wil je met me trouwen?’. Saskia, die logopediste is en praktijk houdt aan huis, giert het uit van het lachen en zegt onmiddellijk ’Ja!’.

Blij

De aanstaande bruidegom is dolgelukkig: ,,Als alles meezit trouwen we eind augustus. De eigenaar van eetcafé The Beach, een heel goede vriend van ons, zal Saskia weggeven. Heel leuk, ben er ontzettend blij mee.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.