Danny van den Meiracker gaat ’zaken uitzoeken’

Danny van den Meiracker eerder dit seizoen, op weg naar een treffer tegen RVVH.

Danny van den Meiracker eerder dit seizoen, op weg naar een treffer tegen RVVH.© STUDIO KASTERMANS

Gijs Moerman
Baarn

Het onevenwichtige optreden van Spakenburg heeft na een halfjaar twee slachtoffers geëist, want na het ontslag van coach Hans van de Haar is ook centrumaanvaller Danny van den Meiracker de klos. De voetballer uit Baarn is (voorlopig) niet meer welkom bij het eerste elftal.

Een groot deel van zijn medespelers heeft het bestuur laten weten de houding van Van den Meiracker zat te zijn. De lichaamstaal van de spits verraadt vaak groot ongenoegen over de verrichtingen van zijn collega’s. Tevens trok hij de aanwijzingen van de kant nogal eens in twijfel, hetgeen de positie van de trainer er natuurlijk niet sterker op maakte.

„Een beslissing die ik zal moeten accepteren”, aldus Van den Meiracker in een eerste reactie. „Ik ga de komende weken maar eens precies uitzoeken wat er aan de hand is. Over twee, drie weken weet ik vast meer en dan kan ik een echte reactie geven. Voorlopig ga ik trainen bij de B-selectie en voetballen en het klinkt misschien vreemd, daar heb ik best zin in.”

Je hoeft geen profeet te zijn om te voorspellen dat ook het huwelijk tussen de spits en de club niet lang meer stand zal houden, de weerstand tegen hem is te groot. En hij heeft al aanbiedingen van andere clubs gekregen. Voorlopig zit de nieuwe trainer Arnold Klein met een lastig dossier. „Ik ben op dit moment nog niet op de hoogte van alles wat tot deze beslissing heeft geleid. Ik hoor snel meer van het bestuur.”

Lees ook in de playlist Sport Regionaal: Spakenburgs interim-trainer Arnold Klein: ’Het wordt pittig’

Meer nieuws uit Sport Regionaal