Thuissyndroom SDO houdt aan

SDO’er Gerrit Snijders aan de bal tegen Leonidas.

SDO’er Gerrit Snijders aan de bal tegen Leonidas.© Foto Johan van der Geest

Matthijs de Kruijff
Bussum

SDO kwam zondag tegen Leonidas een snelle dubbelslag van Assad el Harti niet te boven: 1-2. Daardoor houdt het ’thuissyndroom’ van de Bussumse formatie aan: slechts acht van de behaalde dertig punten werden op eigen veld gepakt.

„Het begint nu toch echt wel een dingetje te worden”, gaf Ivar van Dinteren toe. De trainer van SDO baalde als een stekker van de nipte nederlaag. „Omdat het weer een thuiswedstrijd was. We willen het publiek zo graag laten zien dat we het ook hier kunnen. Maar ik baal vooral omdat we gewoon heel goed speelden, zonder resultaat...”

SDO begon sterk maar halverwege de eerste helft openden de bezoekers de score. El Harti passeerde drie SDO-verdedigers en schoot koelbloedig binnen. Vijf minuten later verdubbelde diezelfde El Harti de marge. „Echt een heel goede voetballer”, blikte Van Dinteren terug. Vlak voor rust liet Maikel van Latum nog een enorme kans onbenut.

In de tweede helft kwam SDO terug in de wedstrijd. Diverse kansen werden om zeep geholpen, maar na een klein uur spelen schoot Rick van der Velden dan toch raak. Een minuut later kreeg Leonidas een twijfelachtige strafschop toegewezen, maar SDO-goalie Dion Thomas stopte de inzet van El Harti en keerde ook de rebound. In het laatste half uur ging de thuisploeg tevergeefs op jacht naar de gelijkmaker.

Meer nieuws uit Sport Regionaal