Gouden speld voor bijenexpert Bart Vos

Gouden speld voor bijenexpert Bart Vos
Bart Vos blij.
© foto VBBNLaren-Blaricum
Laren

Laarder Bart Vos is tijdens de jaarvergadering van de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland Laren-Blaricum onderscheiden met de gouden speld. Vos trad af als secretaris.

Vos dankt de VBBN-decoratie aan zijn actieve lidmaatschap. ’Zo was hij redactielid van ’Bijpraten’, een fraai vormgegeven periodiek van de vereniging begin jaren ’80 en is hij jarenlang bestuurslid geweest. ’Ontelbaar is de stroom van publicaties van zijn hand waarmee onze verenigingsactiviteiten in de lokale media onder de aandacht worden gebracht’, meldt Johan Calis.

’Een aparte vermelding verdient zijn initiatie van de activiteiten rond de viering van ons 90-jarig jubileum in 2014. Er was een tentoonstelling in de Lindenhoeve van de Historische Kring Laren, publicaties in hun kwartaalblad, een jubileumsymposium in het Brinkhuis en een feestavond in ’Ons Genoegen’. Naast het imkeren heeft Vos zich bekwaamd als honingkeurmeester en als leraar bijenteelt. Hij is ook lid van de werkgroep ’Vitale Bijen’ die via natuurlijke selectie op varroa-tolerante bijen selecteert. Het project is in 2009 gestart en heeft een vitale bijenpopulatie opgeleverd die duidelijk beter met de exotische varroamijt overweg kan.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie