Bussumse cineaste gaat naar Hollywood

De Bussumse Caatje van Leeuwen gaat naar Hollywood.© eigen foto

Alexander Poort
Bussum

De Bussumse cineaste Caatje van Leeuwen gaat een korte film regisseren in Hollywood. Via een studio waarin ze heeft geïnvesteerd heeft ze een opdracht binnen weten te slepen om een verhaal van Kurt Brindley te gaan verfilmen.

Brindley is een oud-marinier. Het wekt dan ook geen verwondering dat het verhaal - getiteld Leave - zich in deze setting afspeelt. „Dat soort marine-films is heel populair in Amerika”, weet regisseuse Van Leeuwen. „Deze korte film dient als een soort promofilm voor een langere versie. Het ligt in de bedoeling dat ik die ook ga regisseren als het zover komt.”

Van Leeuwen is dolblij met de kans die zij krijgt in Hollywood. „Het is altijd mijn wens geweest om het daar te gaan maken, maar dat het nu lijkt te lukken is fantastisch. En veel sneller dan gedacht.” De opnames van Leave zouden in oktober moeten beginnen. Voor die tijd moeten er nog de nodige voorbereidingen gebeuren, zoals een cast samenstellen. Voor de opnamen heeft Van Leeuwen haar oog laten vallen op de Iowa. „Een oud marineschip dat bij Long Beach ligt. Het kost alleen wel heel veel om daar te gaan filmen.” Het budget voor Leave is rond de 30.000 dollar.

De Amerikaanse studio waar Van Leeuwen in heeft geïnvesteerd heet, Cinema Collaboratorium in North Hollywood. „Daar hebben we nu een aanvraag gekregen voor een webserie, die ik mogelijk mag regisseren. En misschien ook een klein rolletje in ga spelen. Al is het niet direct mijn bedoeling als acteur door te breken. De nadruk ligt voor mij op regisseren.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.