HCAW als voorlaatste play-outs in

Maickel Rietel als pitcher aan het werk in de wedstrijd van zondag tegen DSS.

Bert Jan van Oel
Bussum

HCAW is in de hoofdklasse als zevende geëindigd en dus gaan de Bussumse honkballers als voorlaatste de play-outs in.

HCAW had een plekje kunnen opschuiven wanneer het dit weekend tweemaal had gewonnen van DSS. Dat was na zaterdag (4-1-nederlaag) al onmogelijk. Zondag, toen er niets meer op het spel stond, won het team van Ralph Milliard wel, met 6-2.

Opnieuw bleek de kwetsbaarheid van HCAW aan slag. Terwijl pitcher Sander Helmendach en zijn veld het zaterdag keurig deden, bleef de slagploeg weer ver achter. De 'bevroren knuppels' bij HCAW ontdooiden pas op zondag, toen de druk er al vanaf was.

Voor Ralph Milliard wordt het nu een lastig karwei om HCAW in de hoofdklasse te houden. Alleen Hawks staat nog onder de Bussumers, die de degradatiegroep ingaan met slechts twee punten voorsprong op de Dordrechters. ,,Ik dacht een tijdje geleden dat we er doorheen waren, door de problemen aan slag'', zei Milliard. ,,Nu blijkt opnieuw dat we op dat gebied tekortkomen.''

De nummer laatst van de play-outs speelt straks een best-of-five tegen de kampioen van de overgangsklasse, Twins. Deze ploeg lijkt hoofdklassewaardig, voor HCAW een extra motivatie om het daar niet op te laten aankomen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal