De Zuidvogels is geen optie voor The Pride

Eddie de Paepe
Huizen

Verhuizing naar de nieuwbouw van HSV De Zuidvogels is voor Winterguard The Pride geen optie. Voor de oplossing van het ruimtegebrek wordt nu gekeken naar het terrein van de leegstaande discotheek Silverdome.

The Pride heeft vorig jaar bij de gemeente aangeklopt voor een substantiële bijdrage aan het uitbreiden en verbouwen van het clubgebouw aan de IJsselmeerstraat. Daarmee is in totaal 172.000 gemoeid.

De vereniging heeft dringend behoefte aan een instructieruimte een een tweede kleedkamer, bestemd voor de mannelijke leden. Ook wil de club de ’nooduitgang’ vervangen door een echte entree. Door een inpandige garage te maken, enkele losse bouwsels te slopen en coniferen weg te halen verbetert het aanzicht van de accommodatie.

Geen geld

In juni vorig jaar bleek dat The Pride vooralsnog geen gemeentelijke in de kosten hoefde te verwachten. Dit jaar was het dezelfde boodschap: het college heeft geen geld voor nieuw beleid. Dat daaraan - op aandringen van de raad - een mouw te passen is, bleek deze week.

Het college is bereid voetbalvereniging De Zuidvogels tegemoet te komen met zes ton plus een even hoge lening. De Huizer Biljartvereniging De Bun profiteert daarvan waarschijnlijk mee door van de Baat naar de nieuwbouw van De Zuidvogels te verkassen.

Geen gat

Dat laatste was ook een optie voor The Pride, maar het bestuur zag daar om diverse redenen geen gat in. De vereniging heeft nu een eigen gebouw op goed zichtbare en bereikbare plek. ’Intrekken’ bij De Zuidvogels zou met name op de zaterdag problemen geven. Voor beide clubs is dat veruit de drukste dag van de week.

De parkeerdruk en de verminderde bereikbaarheid zouden een knelpunt vormen voor de vrachtwagen waarmee de instrumenten van de winterguard worden af- en aangevoerd. Verder is het bestuur van The Pride bang dat onderhuurders afhaken als ze gebruik moeten gaan maken van een ruimte die ook voetballers benutten.

Het nieuwe gebouw van De Zuidvogels valt dus af. De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor de voormalige Silverdome en omgeving. The Pride wil daarover graag meedenken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.