Kleine club OSO kan gaan verrassen

Eén van de vele OSO-nieuwkomers Elias Mselmi (komt van Magreb’90) in de aanval tegen BZC’13 op het Henk Peltoernooi. Op de achtergrond (rechts) kijkt de van AW overgekomen Abdurrahim Gulten toe.

Eén van de vele OSO-nieuwkomers Elias Mselmi (komt van Magreb’90) in de aanval tegen BZC’13 op het Henk Peltoernooi. Op de achtergrond (rechts) kijkt de van AW overgekomen Abdurrahim Gulten toe.© Foto Studio Kastermans

Stijn Keuris
Hilversum

Tussen de Hilversumse voetbalclubs Victoria en BZC’13 ligt het bescheiden complex van OSO. De kleine vereniging komt uit in de vierde klasse, maar wie weet wordt dit seizoen wel een stap naar boven gezet. Aan de selectie zal het niet liggen, OSO gaat met maar liefst twintig nieuwe spelers de strijd aan en kan zomaar verrassen.

Vijf spelers van FC Hilversum besloten bij OSO te gaan voetballen, onder wie Said Akchich. Voor de aanvaller was het tijd om een stapje terug te doen. „Bij FC Hilversum gaat het alleen maar om kampioen worden, de lat ligt daar hoger”, legt hij uit. „Dat is ook terecht, de club is gewend om bovenin mee te spelen. Maar ik ben 29 jaar oud, heb een gezin en wil daar ook zonder schuldgevoel tijd voor kunnen maken. Als je niet mee kan in de verantwoordelijkheid die een club als FC Hilversum van je vraagt, moet je ruimte geven aan jongens die dat wel kunnen. Bij OSO is de druk minder en gaat het meer om het plezier. Daar ben ik wel aan toe. Het is kleinschaliger, maar OSO is wel een leuke vereniging. Ik heb er nooit gespeeld, maar ken hier wel mensen. En het is natuurlijk leuk om met oud-teamgenoten over te gaan.”

Een stapje terug of niet, OSO wil dit jaar bovenin meedoen en Akchich denkt daar niet anders over. „Al is het wel zo dat er dit jaar veel aardige voetballers bij verschillende clubs rondlopen. Als je het bij elkaar gooit, heb je een erg goed team. Ik weet zeker dat iedereen aan het begin van het seizoen dezelfde doelstelling heeft en voor de titel en promotie gaat. Misschien is het wel wat makkelijker een niveautje lager, maar eigenlijk wil ik dat woord niet gebruiken. Iedereen doet zijn best en dan moet je dat zelf ook doen.”

Met het materiaal kan coach Guus Cramer in ieder geval wel een aanvallend team neerzetten. En dat is hij ook van plan. In de voorbereiding speelde OSO vaak 3-4-3 en dan niet op zijn ’Van Gaals’, wat eigenlijk 5-3-2 was. Afhankelijk van de tegenstander speelt de verdediging één op één, of fungeert de verdedigende middenvelder als voorstopper. Afgelopen weekend deed OSO het heel aardig tijdens het Henk Peltoernooi bij de buren van BZC, het officieuze Hilversumse kampioenschap. Pas in de finale moest de ploeg zijn meerdere erkennen in uitgerekend FC Hilversum. Eerder werd zondag-vierdeklasser ’s-Graveland weggezet in een oefenduel.

„We hebben zeker een sterke ploeg”, zegt Cramer, die aan zijn tweede achtereenvolgende seizoen bij OSO begint. „Er komt lijn in de ploeg en hier en daar zijn prachtige aanvallen te zien. We zijn een kleine club, maar we hebben een flink wat kwaliteit erbij gekregen. Vorig jaar hebben we vooral met het eerste gespeeld. Door de kleine selectie was het tweede team kwetsbaar. De doelstelling is duidelijk, we gaan voor promotie naar de de derde klasse.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal