Hilversums bedrijf Unbranded bouwt voor MTV Awards

Hilversum

Voor de vierde keer op rij gaat het Hilversumse bedrijf Unbranded (voorheen Hollandse Handen) het hoofdpodium bouwen voor de MTV Europe Music Awards. Dat laat Unbranded-directeur Gaston van de Poel weten.

Op 6 november wordt het MTV-muziekfestijn gehouden in Rotterdam. Plaats van handeling: Ahoy. Behalve het hoofdpodium bouwt Unbranded dit jaar ook kleinere faciliteiten voor artiesten, vertelt Van de Poel. Hij is er trots op dat zijn bedrijf al voor de vierde keer is uitgekozen om een belangrijke bijdrage te leveren aan het mega-evenement. Internationaal trekt het ongeveer 50 miljoen kijkers.

Eerder werkte Unbranded mee aan de MTV Awards in Amsterdam, Glasgow en Milaan. Tot nu toe zat tussen MTV en Unbranded als tussenschakel een Duitse ontwerper. ,,Die is er tussenuit gehaald. MTV doet nu rechtstreeks zaken met ons. Zij maken het ontwerp, wij zorgen voor de uitvoering’’, aldus Van de Poel. ,,Omdat het dit jaar in Nederland is en omdat onze relatie heel goed is, komen ze vanuit New York (MTV zetelt op Broadway, red.) hierheen als er moet worden overlegd.’’

Hoeveel geld er met deze tot de verbeelding sprekende opdracht is gemoeid, wil Van de Poel niet zeggen. Wel vertelt hij dat een ploeg van 20 à 25 mensen ongeveer drie weken nodig heeft om in Ahoy alles piekfijn in orde te maken.

Vorig jaar was Unbranded behalve bij de MTV Awards ook betrokken bij het van 19 tot en met 23 mei gehouden Eurovisie Songfestival. In de Wiener Stadthalle bouwde het creatieve productiebedrijf toen het hoofdpodium, de backstagefaciliteiten en de commentaarposities. Daarvoor stuurde het bedrijf destijds een ploeg van veertig mensen van het Mediapark naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland