Boegbeeld Zimon (18) is niet meer

Zwaargewicht Zimon© foto dierenpark

Hans van Keken
Amersfoort

DierenPark Amersfoort heeft de Indische neushoorn Zimon een spuitje laten geven.

De slechts 18 jaar geworden neushoorn was al weken niet goed. Het dier, een de belangrijke boegbeelden van het park, had waarschijnlijk een infectie, zo wordt vermoed. ,,Hij begon steeds minder te eten”, vertelt hoofdverzorger Bas Aalders, die afgelopen weken samen met zijn collega’s tevergeefs heeft getracht Zimon op te lappen. ,,De afgelopen tijd bleef hij binnen, zodat we hem de juiste zorg konden geven. Maar het mocht niet baten.”

Het dier is voor sectie overgebracht naar de Universiteit Utrecht. Zimon was een populaire bewoner van het dierenpark. Hij kwam op driejarige leeftijd naar Amersfoort, waar de markante kolos op het vaak modderige veld tussen de grote stenen samen met neushoorn Daan al snel een van de blikvangers van het park werd. Ze waren daar de eerste neushoorns.

Drie jaar later kreeg Zimon gezelschap van Saar, wat leidde tot de met flink wat publiciteit omgeven geboorte van dochter Sunanda. Moeder en dochter zijn inmiddels vertrokken naar andere parken in Europa. Dierenpark Amersfoort zoekt nu twee nieuwe neushoorns.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.