Hilversumse beroofd van mobieltje

Hilversumse beroofd van mobieltje / archieffoto HDC Media

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Een achttienjarige Hilversumse is in de nacht van zaterdag op zondag beroofd van haar mobiele telefoon.

Ze fietste rond kwart voor één vanuit het centrum van Hilversum richting de spoorwegovergang aan de Noorderweg. In tegengestelde richting fietste een jongen langs haar heen. Op de Stieltjesstraat zag ze dat diezelfde jongen achter haar aan kwam gefietst. Hij ging naast haar fietsen en pakte haar jas vast. De Hilversumse moest stoppen om vallen te voorkomen. De jongen pakte vervolgens haar mobiele telefoon uit haar jaszak en fietste weg.

Het meisje ging naar het politiebureau om aangifte te doen. Toen ze even later op de Noorderweg fietste, zag ze een jongen rijden die aan het signalement voldeed. Hij is vervolgens aangehouden, maar werd na verhoor heengezonden omdat na onderzoek bleek dat hij niets te maken had met de diefstal. Een onderzoek is ingesteld.

Signalement:Man met een lichtgetinte huidskleur, rond de 20 jaar en ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg donkere kleding en fietste op een zwarte ‘oma’ fiets.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van deze diefstal. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.