VVD Eemnes: 0,0 overleg over breuk coalitie

Redactie Hilversum
Eemnes

De VVD Eemnes is verontwaardigd over het breken van de coalitie door CDA en D66.

Hier de reactie van VVD-fractievoorzitter Monique van der Linde:

'Maandag (30 nov 2015) hebben CDA en D66 besloten om als een minderheidscoalitie zonder de VVD  verder te gaan. Dit besluit is voor de VVD volkomen onverwacht genomen. Daar waar normaal gesproken aan een dergelijke breuk gesprekken vooraf gaan over zaken die niet juist lopen, is hier nul komma nul overleg geweest tussen de verschillende partijen.

De wethouders van CDA en D66 hebben de wethouder van de VVD medegedeeld dat zij het vertrouwen opzeggen. De VVD fractie is op geen enig moment door hen geïnformeerd over dit voornemen.  Na zelf telefonisch contact te hebben gezocht met  de CDA en D66 fractievoorzitter kwam alleen het antwoord dat de wethouder niet welbespraakt genoeg zou zijn om zijn onderwerpen naar het publiek te verdedigen en dat dit negatief op hun uitstraalde. Het voorstel om deze beslissing een paar dagen uit te stellen en eerst hierover met elkaar in gesprek te gaan werd door de mail die rond 17.00 uur aan de raadsleden werd verstuurd onmogelijk gemaakt.

Het is op zijn zachtst gezegd vreemd, dat zonder enige communicatie met de coalitiegenoot VVD zo’n zwaarwegende beslissing wordt genomen.  De vermeende dossiers waar verschil van inzicht over zou bestaan, zoals de genoemde HOV halte, zijn compleet uit de lucht gegrepen. Over dit dossier was iedereen het met elkaar eens.  De VVD fractie heeft geen dossiers van de coalitie geblokkeerd. Wel kritische vragen gesteld , maar dat is de taak van ieder raadslid. De wethouder heeft zich loyaal naar het college gedragen en inhoudelijk het coalitieakkoord uitgevoerd.

CDA en D66 hebben problemen met de communicatie van de VVD wethouder, maar zij zouden de hand in eigen boezen moeten steken. Een coalitie laten vallen is een fractie-aangelegenheid en niet die van een college. Daarnaast is de politiek juist een plaats waar mensen met elkaar in gesprek gaan om oplossingen voor problemen te vinden. In dit geval heeft deze bespreking niet plaatsgevonden. Over communicatie gesproken!'

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.