Gewapende overval in Hilversum (UPDATE)

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Hilversum

Vrijdagochtend omstreeks negen uur is een gewapende overval gepleegd bij Top Opleidingen aan de Nieuwe Havenweg in Hilversum. Daarbij is een personeelslid gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Er is niet geschoten. De twee daders maakten gebruik van een taser (stroomstootwapen), waarmee de medewerker is verwond. De mannen met bivakmutsen op eisten dat hij de kluis opende. Toen de man weigerde, ontstond een schermutseling. De overvallers zijn uiteindelijk gevlucht zonder buit. Ze gebruikten waarschijnlijk een zilverkleurige auto.

De recherche is bezig met een onderzoek, dat zich onder meer richt op de groenstrook tussen het bedrijventerrein en het Hilversums Kanaal. Daar wordt gezocht naar de taser. Top Opleidingen verzorgt taxiopleidingen zoals die voor de verplichte chauffeurspas.

De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer weten van de overval. Ook is de politie op zoek naar mensen die in de periode voorafgaand aan de overval iets opvallends of vreemds hebben gezien in de omgeving van het bedrijf.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.