Roozendaal knalt Zuidvogels naar finale

Danny Roozendaal maakt de defensie van Buitenpost aan het schrikken.© Foto Orange Pictures/Andre Weening

Van onze sportredactie
Buitenpost

Wandelend langs een ravijn heeft Zuidvogels de finale van de nacompetitie bereikt. De club uit Huizen heeft voor het eerst in jaren de hoofdklasse in het vizier na de 2-2 van dinsdagavond tegen Buitenpost.

Het was een zenuwslopende wedstrijd tussen twee teams die allebei hun eerste twee poulewedstrijden hadden gewonnen en nu een soort finale speelden. Buitenpost had thuisvoordeel, Zuidvogels beschikte over het beste doelsaldo en had aan een gelijkspel genoeg. Dat haalde het elftal van Juan Fernandez Coto, maar de supporters hingen na afloop verwrongen van spanning over de railing.

De Friezen begonnen sterk en na anderhalve minuut strafte Joran Olijve een fout in de defensie van Zuidvogels af. De Huizers moesten even van de schrik bekomen, maar halverwege de eerste helft scoorde Danny Roozendaal de 1-1 na een vrije trap van Steve Promes. In de 63ste minuut maakte Roozendaal zijn tweede en leek Zuidvogels geramd te zitten.

„Maar Buitenpost had zaterdag ook in de slotfase tegen Feyenoord nog een achterstand binnen een minuut omgebogen in een overwinning, dus we wisten dat we het nog zwaar gingen krijgen”, zei Roozendaal. En dat gebeurde ook. Na de 2-2 van Jorrit Terpstra had de thuisploeg nog een kwartier om de winnende goal te maken, maar dat lukte niet, ondanks enkele hachelijke momenten voor de neus van keeper Frank Mol.

Roozendaal: „De club is al zo lang aan het wachten op de hoofdklasse en we zijn nu echt heel dichtbij. We moeten alles geven om de laatste twee wedstrijden te winnen.” Zaterdag speelt Zuidvogels thuis tegen Flevo Boys, een week later uit. De winnaar speelt hoofdklasse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal