Bibliotheek Hilversum lonkt naar Kerkbrink

Hilversum

De bibliotheek die van de ’s-Gravelandseweg verhuist naar de Kerkbrink. Het is een optie. Dat zegt directeur Els Brons, die op dit moment plannen maakt voor de toekomst van de Hilversumse bieb.

Ze benadrukt dat er nog geen besluit genomen is maar de Kerkbrink, dat het culturele hart van Hilversum moet worden, is één van de mogelijkheden die serieus bekeken wordt. ,,Er zijn meer plekken. Het stationsgebied is ook mooi. En blijven zitten is ook een optie.”

Centrummanager Kjeld Vosjan ziet de bibliotheek graag komen naar het plein waar ook Museum Hilversum huist. ,,Een moderne bieb, die werkplek, koffiehuis en boekenhuis in één is, past heel goed in de binnenstad.”

De enige plek die daarvoor geschikt lijkt op de Kerkbrink zou het pand van BCC in winkelcentrum Gooische Brink zijn. De witgoed- en elektronicazaak beschikt over aardig wat vierkante meters verdeeld over twee verdiepingen.

Het Amsterdamse Bureau Burhs, specialist in marketing van stadscentra, heeft voor Hilversum scherpe profielen gemaakt voor drie verschillende gebieden in het centrum.

,,Zodra een pand leeg komt gaan we vanaf nu heel gericht zoeken naar een type winkel dat bij het profiel past. De Kerkbrink en Gooische Brink is de plek voor lokale winkels, speciaalzaken, horeca en cultuur. Bedoeld voor mensen die wat meer willen besteden. De Kerkstraat en Hilvertshof zijn voor (inter)nationale winkels met een groot aanbod die een breed publiek trekken. De Groest en het Marktplein zijn de plekken in het centrum waar volgens Bureau Buhrs de levensgenieters terecht kunnen in onder meer vernieuwende en hippe horecazaken.”

Er zit een hoop beweging in de winkelleegstand, zegt Vosjan. Warenhuis Topshelf hoopt volgend jaar in het V&D-pand te openen. In Meddens komt horeca en in het lege pand van Polare/De Slegte komt een grote woonwinkel in het hogere segment.

Lees in de playlist Gooi Uitgelicht: Hilversum weer de hotspot van het Gooi. Klik hier.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.