Fysiotherapie in klimhal Rock Steady

Klimmen in de klimhal.

Alexander Poort
Bussum

Een inloopspreekuur op een plek waar de spieren en gewrichten het zwaar te verduren hebben. Dat is wat fysiotherapeut Tim Schaeffer voor ogen heeft met de consulten die hij vanaf 31 juli elke maandag in klimhal Rock Steady gaat geven.

Schaeffer is zelf een doorgewinterde sportklimmer die al heel wat heeft meegemaakt, zowel in de klimhal als buiten, hangend aan een rotswand in de vrije natuur. Hij weet derhalve alles van de zware belasting die het sportklimmen betekent voor het menselijk lichaam. ,,Je bent tot in elke vezel geconcentreerd’’, is zijn ervaring.

Het gaat Schaeffer er vooral om zijn collega-klimmers met adviezen te helpen om blessures of erger te voorkomen. ,,Klimmen is een sport waarin je zuinig moet zijn op alles wat je hebt. En ik zie liever iemand die blessurevrij blijft door op een verantwoorde manier te klimmen, dan dat ik hem of haar weken achter elkaar bij mij in de praktijk op de behandeltafel heb liggen. Ook al verdien ik aan dat laatste natuurlijk meer”, lacht hij. Het inloopspreekuur is elke maandag van 19.00 tot 20.00 uur in klimhal Rock Steady aan de Zanderijweg in Bussum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.