IJsselmeervogels scoort opnieuw niet [video]

Berry Powel: ziek thuis.

Kasper Leenen
Amsterdam

IJsselmeervogels is allesbehalve florissant uit de winterstop gekomen wat betreft resultaten. Twee nederlagen en nul goals.

Vorige week ging het al mis op eigen veld tegen Barendrecht (0-1). Dat was nog een nederlaag die wellicht in de lijn der verwachting lag.

Tevens was het veldspel ook goed, waardoor het vertrouwen niet een al te grote deuk had opgelopen. Maar afgelopen zaterdag op bezoek bij het slecht presterende AFC bakten de ’rooien’ er weinig van. De ploeg ging dan ook onderuit tegen de Amsterdammers: 2-0.

Al vroeg in de partij zag coach Willem Leushuis, die volgend jaar zal worden opgevolgd door Ted Verdonkschot, zijn ploeg een tegentreffer incasseren.

Matthijs Jesse ontsnapte aan de buitenspelval en rondde beheerst af. Grote kansen op de gelijkmaker waren vervolgens niet besteed aan Robbert Olijfveld. Direct na rust maakte Thomas van den Houten er 2-0 van.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

„En daarna waren we gewoon helemaal de kluts kwijt”, beaamde Leushuis. „Na die tweede goal wist ik dat het lastig zou gaan worden. De onrust nam toe. En zeker na de rode kaart van Gévero Markiet was het helemaal klaar.”

De verdediger werd door de oefenmeester in de slotfase van de partij in de spits geposteerd om nog wat te forceren. Dat leek in eerste instantie goed uit te pakken, want Vogels werd daardoor gevaarlijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

„Maar Markiet kreeg veel klappen te verduren. Hij deed één keer wat terug en dat werd dan wél gelijk gezien. Maar het staat vast dat Markiet zoiets gewoon niet moet doen, hoor. Het is een belangrijke speler voor ons en ik verwacht dat we die wel een aantal wedstrijden zullen moeten missen”, zei Leushuis.

De zieke spits Berry Powel werd gemist werd tegen AFC. „Want in dit soort wedstrijden, waarin we doorkomen via de zijkanten, is het toch lekker om een dergelijke speler in je team te hebben. Ik vond ons tegen Barendrecht heel goed. Ook nu vond ik de eerste helft prima. Voor de winterstop hebben we drie keer gewonnen en we hebben een super trainingskamp gehad. Jammer dat we daar geen goed vervolg aan geven. Maar je weet dat zoiets kan gebeuren in de tweede divisie; iedereen kan van elkaar winnen.”

AFC-IJsselmeervogels 2-0

5. Matthijs Jesse 1-0, 48. Thomas van den Houten 2-0. Rood: Gévero Markiet (IJsselmeervogels). Scheidsrechter: Nagtegaal. Toeschouwers: 200.

Meer nieuws uit Sport Regionaal