Toch weer spoor van vernielingen Hilversum-Oost

Met een onbekend projectiel werden de glazen wanden van het bushokje vernield.© foto Henk Runhaar

De brandweer kon het Dafje niet meer redden.© foto wessel kok

Het kapotte bushokje.

1 / 3
Henk Runhaar
Hilversum

Ondanks extra maatregelen van burgemeester Pieter Broertjes, juist tijdens islamitische vastenmaand ramadan, is Hilversum-Oost toch weer in de ban van een reeks vernielingen.

Aan de Kamerlingh Onnesweg, ter hoogte van de Daltonstraat, werden in de nacht van zaterdag op zondag de glazen wanden van een bushokje vernield. Volgens een politiewoordvoerster zagen agenten een groepje jongeren bij het hokje aan de buitenring staan en zagen ze ook hoe één van hen met een voorwerp de ruiten kapot gooide. Na een achtervolging lukte het om de vermoedelijke vernieler in de kraag te vatten. Het gaat om een 21-jarige Hilversummer.

Op Facebook worden meer recente vernielingen in dit deel van Hilversum gemeld. Zo werd een beeld uit een tuin aan de Valkstraat kapot gegooid en moest een auto aan de Liebergerweg het ontgelden. Afgelopen weekend, ook in de nacht van zaterdag op zondag, brandde aan de Mussenstraat een oud Dafje uit. Volgens de politie staat de autobrand in elk geval los van de vernieling van het bushokje, ongeveer op dezelfde tijd.

Naar aanleiding van vragen van de VVD liet de burgemeester onlangs weten dat de gemeente en de politie de overlastjeugd goed in beeld hebben. Het gaat vooral om Hilversummers van Marokkaanse en Turkse komaf. De ramadan ziet Broertjes als testperiode om te zien of de inspanningen om de jeugd in het gareel te krijgen vrucht afwerpen. Op strategische plekken in Hilversum wordt extra politie ingezet.

Zondagochtend kort na vijf uur was er ook een autobrand aan de Koningsstraat. De recherche onderzoekt beide branden. Maandag kon een woordvoerster nog niet zeggen of sprake is van brandstichting en al helemaal niet of er een verband is tussen de twee branden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.