Coach Reinoud Wolff weg bij hockeyers Gooische

Reinoud Wolff© STUDIO KASTERMANS

Bert-Jan van Oel
Bussum

Na één seizoen vertrekt trainer/coach Reinoud Wolff alweer bij de hockeyers van Gooische. Het besluit werd maandag bekend.

Wolff, die in zijn jeugd bij Gooische speelde, was als coach actief bij diverse hoofdklassers, zoals Rotterdam en Kampong. Zijn komst vorig jaar naar Gooische, een middenmoter in de overgangsklasse, was daarom verrassend. Zijn vertrek na één seizoen evenzeer.

„Soms gaat een jaar anders dan je je had voorgenomen of voorgesteld”, aldus de Bussumer. „Ik ging naar Gooische met het idee om het over de inhoud te hebben, over technische en tactische zaken. In dat opzicht bleek de balans toch een andere kant op te slaan dan ik had gewild. Ik ben meer met gedrag, intrinsieke motivatie en dergelijke zaken bezig geweest dan ik had verwacht. Misschien heb ik me onvoldoende gerealiseerd wat het verschil is tussen de top, de bovenkant van het hockey, en jongens die doelbewust kiezen om bij een middenmoter in de overgangsklasse te spelen en dat te combineren met werk.”

Wolff beschuldigt de spelersgroep niet van een gebrek aan discipline. „Laat dat heel duidelijk zijn. Maar als je bijvoorbeeld begint over een vierde training, kan dat moeilijk zijn, omdat misschien niet iedereen dat wil of kan. In de hoofdklasse staat bij de spelers hockey op één. Daar voel ik me beter bij. Maar we hebben toch in een zwaar seizoen een knappe zesde plek behaald, beter dan de laatste tien jaar.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal