Zwaarbevochten zege Spakenburg tegen aanvallend sterk HHC Hardenberg

Redactie Hilversum
Hardenberg

De benauwde zege (2-3) die Spakenburg op sportpark De Boshoek behaalde was zeker niet conform de verhoudingen. Maar Kees en Nick Tol hadden er weer eens zin in en verzorgden de complete Spakenburgse productie. De thuisclub kwam in de slotfase na een 0-3 achterstand nog akelig dichtbij, maar de verdiende gelijkmaker bleef achterwege.

Spakenburg heeft het altijd lastig op sportpark De Boshoek en daar vormde deze wedstrijd tegen de Hardenbergse middenmoter - die al het gehele seizoen moeite heeft met scoren - geen uitzondering op. De formatie van trainer Marcel Groninger kreeg de beste kansen in de eerste helft, maar met het nodige geluk bleef Spakenburg op de been. Zo werd een inzet van aanvaller Gersom Klok door aanvoerder Niek Ripson van de doellijn gehaald. Een minuut later verzilverde Kees Tol een briljante steekpass van de weer in de basis teruggekeerde verdedigende middenvelder Michael Lanting. Het was in competitieverband zijn twaalfde rij op rij. Het was de enige keer dat Spakenburg, waarbij de beide backs Joël Tillema en Jordy Strooker voor rust een zwakke indruk maakten, in aanvallend opzicht gevaarlijk werd.

In het tweede bedrijf pakten de bezoekers de zaken veel energieker aan en werden de persoonlijke duels opeens wel gewonnen. De thuisclub, waarbij vooral de behendige aanvaller Sargon Gouriye (ex-Spakenburg en mogelijk volgend seizoen opnieuw actief op de blauwe zijde van De Westmaat) voortdurend dreigend was, werden amper nog gevaarlijk. De wedstrijd leek gespeeld toen wederom Kees Tol in de 73-ste minuut met zijn zeventiende competitiegoal in de rebound scoorde, nadat zijn compaan Maurice van der Wilt de paal had geraakt. En toen neef Nick Tol met een absolute wereldgoal keeper Sander Danes verschalkte, leek er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht.

Toch kwam de spanning enigszins terug. Na slecht ingrijpen van Strooker kreeg invaller Dennis Krohne een vrije doortocht richting de sterk keepende Barry Ditewig. Enkele minuten maakte de routinier zijn enige foutje van de wedstrijd toen hij de doorgebroken Gouriye neerhaalde en arbiter Van Herk terecht naar de stip wees. De voor de rest volledig onzichtbare schaduwspits Hielke Penterman voltrok het vonnis: 2-3. Omdat Ditewig een fantastische redding in huis had na een kiezelharde vrije trap van Gouriye en de mee naar voren getrokken keeper Danes de bal bij een grote kans niet achter de Steenwijker kreeg, gingen de punten mee naar Spakenburg. Van de laatste acht competitieduels won Spakenburg er maar liefst zeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.