Meer Zwarte Pieten dan ooit in Baarn en Soest

Meer Zwarte Pieten dan ooit in Baarn en Soest. Archieffoto: ANP

Redacteur De Gooi- en Eemlander
BaarnSoest

Meer Zwarte Pieten dan ooit zijn deze maand van de partij bij de intocht van Sint Nicolaas in Baarn en Soest. De hoogopgelaaide discussie over de vermeende racistische kant van het fenomeen heeft geen invloed gehad op de animo om hulppiet te worden.

,,Gigantisch veel vrijwilligers hebben zich aangemeld, wel zo’n driehonderd. Net als elk jaar moeten we velen teleurstellen’’, aldus woordvoerster Manon Smeeing van het Grote Soester Sinterklaasfeest met 185 pieten op 16 november.

Ook Baarn roept dit jaar voor het eerst ’vol is vol’ met het recordaantal van 175 hulpjes van de goedheiligman, die bij Eemlust aan wal stapt op 23 november. ,,Het moet wel beheersbaar blijven’’, aldus voorzitter Ralf Berns van organiserende stichting.

Bij de pietenband van Crescendo staan de vrijwilligers in de rij om zo een statement te maken, zo heeft Berns gehoord. Gele of blauwe pieten zullen er niet bij zijn in Baarn. In overleg met burgemeester Mark Röell is afgesproken dat het weer een ’traditionele’ intocht wordt. Berns zegt wel een lijntje met de politie te houden, voor het geval dat demonstranten bij de landelijke intocht een platform krijgen. ,,Dat kan dan gevolgen hebben voor de beveiliging van onze activiteiten.’’

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.