Beurs voor lange mensen in Witte Bergen

Rob Bruintjes (links) en Abdramane Dembele met Nederlandse scholieren Parijs 2016.© Particulier

Edward de Vries Lentsch
EemnesBlaricum

In hotel de Witte Bergen langs de A1 bij Eemnes vindt zondag 26 juni het evenement ’Tall Together 2016’ plaats. Een idee van Rob Bruintjes uit Blaricum, de bekendste langste man van Nederland.

Tall Together wordt een beurs met onder andere kleding, schoenen, bedden en fietsen voor mannen en vrouwen die heel wat maatjes groter nodig hebben vanwege hun lengte. Ook een modeshow, lezing en informatie over groei staan op het programma.

Het evenement wordt in Amsterdam gelanceerd op dinsdag 21 juni, de dag die volgens Bruintjes en enkele andere initiatiefnemers is uitgeroepen tot de ’Nationale dag van Lange Mensen’.

Die ontbrak aan het rijtje van themadagen zoal Secretaressedag, Dag van de leraar, Internationale Vrouwendag. ’Op 21 juni kan stil worden gestaan bij de problematiek van lange mensen’, aldus Bruintjes (2.21 meter).

’Waar gewone mensen niet bij stil staan, is dat soms de meest simpele dagelijkse bezigheden zoals kleding kopen of over de markt lopen een crime kunnen zijn. Lange jongeren zijn meestal onzeker over hun lengte en nogal eens het mikpunt van pesterijen.’

’De lancering van het evenement Tall Together 2016 zal plaatsvinden op 21 juni om 12.00 uur bij Ripley’s op de Dam 21 in Amsterdam. Dit als onderdeel van de presentatie van Ripley’s ’Believe it or not’. Tevens zullen wij daar de recordpoging ’De meeste lange mensen bijeen’ aankondigen. Deze zal op 2 juli plaatsvinden. Het te kloppen Australisch record bedraagt 134. Wij denken dat met minimaal 150 personen te verbeteren.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.