Sprankje hoop voor Baarnse ijsbaan, college bespreekt subsidie

Jetty Claus
Baarn

Een historische bestuursvergadering zou het maandagavond worden voor de Stichting IJsbaan Baarn. Het doek leek al bijna gevallen, maar op het laatste moment was er een gevoel van ’opluchting na alle donkere dagen’, aldus voorzitter Jan Koops. Na spoedberaad ’s middags met wethouder Jansma is er weer vertrouwen op een goede afloop.

De wethouder bespreekt een aantal opties voor financiële ondersteuning binnen het college, zegt een ’redelijk hoopvol’ gestemde Koops. Hij wil niet te vroeg juichen.

Inzet van een conflict met de gemeente is de verhuur van het clubhuis om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Er was een goede huurder gevonden, de BSO Buiten, maar de gemeente zette er onlangs na lang touwtrekken een streep door, omdat het te onveilig zou zijn met de dichtbij gelegen hogedruk gasleiding. Dat slaat een flink gat in de begroting van tien mille.

Als er geen oplossing komt, is het einde oefening aan het eind van deze maand voor de club. Die betaalt 3400 euro huur aan de gemeente. Ook zijn er kosten aan energie, verzekering en beveiliging. Het gat is nu 12.500 euro, maar Koops schat dat er een bedrag van vijf tot tien mille minimaal nodig is. De club draait al jaren zonder subsidie. ,,We willen op zich het liefst onze eigen broek ophouden", zegt Koops daarover.

De club gaat ook de uiterste best doen om nieuwe huurders te vinden. Nu heeft zij zeven kleinere clubs, die gebruik maken van het voormalige kinderopvang-gebouw, dat de club sinds vorig jaar mocht gebruiken. Er moet ook nog een en ander worden geformaliseerd met een kruimelregeling in het bestemmingsplan. Daarin wordt dan geregeld wat er wel kan aan verhuuractiviteiten. De gemeente vond de jonge kinderen een te kwetsbare groep. Ondanks een positief oordeel van een extern adviesbureau.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.