Hilversum gelaten onder dreigend faillissement V&D

Valentijn Bartels
Hilversum

Het dreigende faillissement van V&D blijkt woensdagochtend alleen uit een paar A4’tjes bij de ingang van de winkel aan de Kerkstraat. De mededeling dat ruilen en het aanschaffen van cadeaubonnen niet meer mogelijk is, verraadt de malaise bij het warenhuis. Het Amerikaanse moederbedrijf heeft besloten geen geld te verstrekken, waardoor de rechter woensdag uitstel van betaling moest verlenen.

In de Kerkstraat staat het winkelend publiek te trappelen om kerstcadeaus aan te schaffen. Ook in de V&D persen vrouwen zich rug aan rug tussen de kledingrekken door. „We zijn met deze winkel opgegroeid”, verzuchten twee winkelende vrouwen. Toch begrijpen ze de financiële problemen. „Het is een stabiele factor in Hilversum, alles veranderde, behalve de V&D. Misschien zegt dat alles.” Bovendien vinden de vrouwen het assortiment ’oubollig’ en ’prijzig’ vergeleken met bijvoorbeeld winkelketen Action.

Een man op jacht naar kerstinkopen vindt dat V&D ’niet helemaal met de tijd en de mode is meegegaan’. „Het is sneu voor het personeel, maar ik had het er vanmorgen nog met mijn vrouw over dat wij nooit meer in die winkel komen.” Een groep twintigers reageert ook gelaten. „Vervelend voor het personeel, maar dan kopen we wel iets in een andere winkel of online.”

Filiaalmanager Ivo den Besten ’wacht af wat bewindvoerders met elkaar overleggen’. „Voorlopig kunnen mensen hier hun kerstcadeaus kopen en doen wij er alles aan om ze vriendelijk te woord te staan.” Woensdag werd het personeel ingelicht over de situatie. „Het was geen prettige mededeling, laat ik het daar op houden.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.